Qui som?

P11- Cultura en acció és una Associació cultural educativa sense ànim de lucreque té l’objectiu principal de donar eines de crítica i transformació social a través del llenguatge audiovisual i escènic.

Les nostres principals línies de treball consisteixen en: Projectes de creació audiovisual, escènica o mixta amb temàtiques específiques relacionades amb l’àmbit educatiu i de l’acció social; i alfabetització mediàtica entorn temes socials i educatius (propostes de lectura de material audiovisual des del punt de vista crític en totes les seves dimensions).

La metodologia de treball es basa en l’ús de les tècniques i característiques de cada llenguatge expressiu per al treball de les temàtiques proposades als diferents col·lectius. El resultat és fruit del treball col·lectiu, expressant en forma de projecte audiovisual, escènic, o d’altra naturalesa, els continguts i reflexions treballades entorn a les temàtiques proposades. És important generar dinàmiques de treball en equip on tothom desenvolupa un rol i tots són importants per aconseguir el resultat final satisfactoriament.

Volem donar importància al missatge i la reflexió per sobre del mitjà. El mitjà com a eina i excusa per al treball de les temàtiques i la dinàmica de grup.

Ús del llenguatge audiovisual, estímul al que els nens/es i joves estan molt habituats, per fer una lectura crítica de la realitat que sovint els és mostrada, i reinterpretar-la amb les seves pròpies imatges.

Donem molta importància al treball en xarxa, per tant sempre busquem col·laborar en els nostres projectes amb diferents col·lectius, associacions, organismes per crear vincles en el treball de temes que treballem, sempre aportant el nostre enfoc a través de la cultura.